زندگی و سلامت

لطفا شیر نخورید؛ شیر پاستوریزه باعث استحکام استخوان ها نخواهد شد!

شیر طبیعی یک نوشیدنی بسیار خوشمزه است. احتمالا همه ما از کودکی از والدین خودمان درباره مزایای شیر بر روی رشد و استحکام استخوان ها شنیده ایم. اما آن چه درباره شیر حقیقت دارد چیست؟ آیا واقعا شیر باعث استحکام استخوان ها می شود و یا اینکه…؟

به کانال تلگرام نت نوشت بپیوندید به صفحه اینستاگرام نت نوشت بپیوندید

شیر طبیعی یک نوشیدنی بسیار خوشمزه است. احتمالا همه ما از کودکی از والدین خودمان درباره مزایای شیر بر روی رشد و استحکام استخوان ها شنیده ایم. اما آن چه درباره شیر حقیقت دارد چیست؟ آیا واقعا شیر باعث استحکام استخوان ها می شود و یا اینکه…؟

پاکت های شیری که در فروشگاه ها وجود دارد همگی پاستوریزه هستند. پاستوریزه کردن فرآیندی است برای از بین بردن میکروب های ناقل بیماری و جلوگیری از ترش شدن زودهنگام شیر به وسیله ی حرارت. در این روش ذرات شیر را تا دمای مورد نظر حرارت داده و سپس به سرعت آن را سرد می کنند. اما متاسفانه در این روش باکتری های مفید شیر (پروبیوتیک ها) نیز از بین می روند. حتی بسیاری از مواد غذایی موجود در شیر مانند ویتامین C و ید نیز در اثر این روش نابود می شوند. علاوه بر تمام این ها آنزیم های موجود در شیر که به بدن در جذب کلسیم و فسفر موجود در شیر گاو کمک می کند نیز از بین خواهند رفت.

به همین علت است که در کشورهایی از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا که بالاترین نرخ مصرف شیر را دارند پوکی استخوان نیز بسیار شایع است. سال های متوالی است که مردم برای جلوگیری از پوکی استخوان و استحکام استخوان ها تشویق به مصرف شیر شده اند اما تحقیقات جدید برعکس تمام این باورها را ثابت می کند.

dairy_cows

متاسفانه شیر گاوی که امروزه در فروشگاه ها حتی بدون روش پاستوریزه کردن خریداری می کنیم از گاوهای طبیعی تهیه نمی شود. در گاوداری ها هورمون رشدی به نام rBGH که هورمونی مصنوعی به روش مهندسی ژنتیک برای تولید شیر بیشتر است به گاوها تزریق می شود. این هورمون به دلیل مشکلات سلامتی در بسیاری از کشورها مانند اتحادیه اروپا، ژاپن، استرالیا و … ممنوع است اما در بسیاری از کشورها به طور گسترده ای از این هورمون استفاده می شود.

شیری که از این گاوها به دست می آید حاوی بیش از ۲۰ نوع مسکن، آنتی بیوتیک و هورمون رشد تنها در یک لیوان از آن است که مطالعات نشان داده که این مواد ارتباط تنگاتنگی با رشد تومور ها و سرطان دارند. گاوها بسیار مستعد بیماری هستند و شیر آن ها به سرعت دچار بیماری و میکروب می شود. بنابراین روش پاستوریزه کردن برای پاک کردن بیماری ها در نظر گرفته می شود. اما متاسفانه این روش هیچ تضمینی برای پاک بودن شیر ندارد و بیماری سالمونلا که در سال های اخیر شایع شده است ناشی از شیر پاستوریزه است.

هنگامی که شیر پاستوریزه می شود اسیدی می شود که این اسیدی بودن مشکلات بسیاری را برای بدن ایجاد می کند. غذاها و مواد فرآوری شده همگی اسیدی هستند و موجب بر هم خوردن سطح PH بدن می شوند. بدن انسان نیاز دارد تا در یک سطح خاص از PH برای حفظ هومئوستازی قرار بگیرد. هنگامی که شیر پاستوریزه می خوریم بدن برای حفظ تعادل سطح PH از مواد معدنی قلیایی از جمله کلسیم و منیزیم استفاده می کند. بنابر این کلسیم موجود در استخوان ها در طول زمان از بین می رود و استخوان های بدن همگی ضعیف شده و فرد دچار پوکی استخوان می شود. خوردن شیر بیشتر مساوی با از بین رفتن کلسیم بیشتر است.

از این پس برای سلامتی بیشتر بدن تان در مصرف شیر روزانه خود تجدید نظر کنید و از شیر های غیر پاستوریزه و بدون هورمون رشد (اگر توانستید پیدا کنید!) استفاده کنید.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذاید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + سیزده =

برو بالا