ویار در بارداری
زندگی و سلامت

ویار و تهوع های صبحگاهی بارداری را اینگونه درمان و یا کنترل کنید

ویار در زنان باردار یکی از مسائل بسیار سخت و غیر قابل تحمل می باشد

برای مقابله با این بیماری و درمان آن راهکارهایی هست که زنان باردار را راهنمایی کند

به کانال تلگرام نت نوشت بپیوندید به صفحه اینستاگرام نت نوشت بپیوندید

تهوع در دوران بارداری به عنوان یک بیماری صبحگاهی شناخته می شود.

بسیاری از مادران باردار در سه ماهه نخست بارداری دچار این حالت ناخوشایند می شوند.

زنانی هستند که تنها صبح هنگام دچار این مشکل هستند زنانی هم در طی روز چند ساعت این حالت را دارند.

بیماری صبح گاهی چیست ؟

ویار در بارداری

بیماری صبح گاهی بعضی اوقات با تهوع و استفراغ همراه است هر چند که حالت تهوع ممکن است در طول مدت بارداری وجود داشته باشد.

این حالت در صبح هنگام نشانه خوبی به حساب می آید.

به طوری که می تواند در کاهش سقط جنین یا نوزاد نارس یا کم وزن موثر واقع شود.

در بیماری صبحگاهی که بسیار ناخوشایند است، علت و عوامل کاملا دقیقی وجود ندارد ولی می توان گفت که نوسانات قند خون و توده بدنی بالا یا همان BMI بی تاثیر نخواهد بود.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : نکات طلایی و همه آنچه که باید در مورد شیر مادر بدانید

درمان بیماری صبحگاهی

چه کارهایی می توان انجام داد که این حالت ناخوشایند کمترشود یا به طور کلی از بین برود.

رسیدن به یک وزن متعادل قبل از بارداری، خوردن وعده های غذایی سالم و منظم در طی روز و ورزش در درمان این بیماری موثر است.

یک سری مواد غذایی هم وجود دارند که این حالت را بدتر می کنند برای مثال مواد غذایی مانند گوشت که به راحتی فاسد یا سمی می شوند بهتر است زیاد مصرف نشود کافئین و هر ماده غذایی که میزان کافئین بالایی داشته باشد نیز باید کمتر مصرف شوند.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : مزیت های زایمان طبیعی برای مادر و کودک را بشناسید؛ راهنمای مادران باردار

نقش سبزیجات در ویار صبحگاهی

 

اگر چه سبزیجات غذاهایی مغذی و سالم در رژیم های غذایی مخصوصا برای زنان باردار محسوب می شود ولی گاهی برخی از سبزیجات ممکن است سبب از دست دادن اشتها یا استفراغ شوند.

مانند کلم بروکلی، قارچ، گل کلم، کدو ویا گوجه فرنگی و هویج نیز از این دسته سبزیجات هستند.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : خواص بی نظیر آب چغندر در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریها

غذاهای چرب و گوشتی

درصد بالایی از زنان باردار صبح هنگام دچار کاهش اشتها به خصوص در غذاهای حیوانی دارند به دلیل آنکه باکتری ها در غذاهای حیوانی بهتر رشد می کنند.

بیشتر این دسته غذاها در زنان باردار طرفدار ندارد و میل مادران باردار به این نوع غذاها همواره بسیار اندک است.

چربی ها هم بخشی از مواد تشکیل دهنده غذاهای روزمره هستند.

چربی های هیدروژنه به خصوص ترانس و غذاهای سرخ شده همچنین پنیر و ذرت و روغن آفتابگردان حالت بیماری صبحگاهی را تشدید می کنند.

بهتر است اصلا از این مواد استفاده نکنیم.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید: علائم بسیار معمولی و پنهان کبد چرب؛ کبد چرب یک بیماری پنهان ولی خطرناک است

درمان بیماری صبحگاهی در زنان باردار

 

عفونت یکی از مشکلاتی است که زنان باردار را بسیار جدی تهدید می کند.

بهتر است اگر میل به خوردن غذایی را ندارید اصلا آن را میل نکنید چرا که خود سیستم بدنی میزان نیاز به مواد تشکیل دهنده غذاها را به شما گوشزد می کند.

در صورت عدم تمایل حتما شما نیازی به مصرف آن ندارید.

یک سری مواد غذایی می توانند جلوی پیشرفت و اذیت های بیماری صبحگاهی را بگیرند.

زنجبیل سالیان طولانی است که به عنوان یک ریشه ضد تهوع مصرف می شود.

میوه های تازه همانند توتها، کیوی، مرکبات،خربزه و تمامی میوه جات حاوی فیبر و آب سبزیجات نشاسته ای همانند سیب زمینی، شلغم و کدو که سر شار از کربوهیدراتها هستند.

سوپ و آبگوشت ها مواد مغذی که شامل کلاژن و الکترولیت هستند.

چربی های سالم همانند آجیل، دانه ها، روغن زیتون و نارگیل که هضم غذا را آسان می کنند.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : راهنمای تغذیه زنان باردار برای داشتن دوران بارداری بی خطر و سالم

بیماری صبحگاهی خوب یا بد ؟

بیماری صبح گاهی از ترشح هورمون تیروکسین و استروژن و دیگر هورمونها حاصل می شود باعث کاهش اشتها به خصوص در صبح می شود.

این عامل خود سبب تولید هورمونهای خاصی برای جنین می کند که رشد جفت جنین را کنترل و تغییر می دهد.

یک رابطه بین شدت بیماری صبح گاهی و سلامت جنین وجود دارد.

تراتوژیک یک ماده شیمیایی است که یکی از عوامل سقط جنین محسوب می شود. این ماده شیمیایی در سبزیجات قوی مزه، نوشابه های کافئین دار، گوشت و الکل وجود دارد.

با مصرف بسیاری از مواد غذایی از جمله موارد نامبرده تراتوژیک به شدت تولید می شود. بدن با استفراغ صبحگاهی میزان هورمون ها و این ماده را در بدن متعادل می سازد.

این یک دلیل برای عدم سقط جنین محسوب می شود.

پس زنانی که بیماری صبح گاهی دارند باید خوشحال باشند که میزان سقط جنین در آنها به حداقل می رسد.
با استفاده از این نوع غذاها می توانید تا حد بسیار زیادی مشکل صبحگاهی را در دوران بارداری حل کنید.

ولی با همه این موارد می توان گفت ویار یا بیماری صبحگاهی حالتی است که معمولا در سه ماهه نخست بارداری گریبان گیر بیشتر زنان باردار خواهد بود.

 

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذاید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 13 =

برو بالا