tomato
دانستنی‌های سلامتی

گوجه فرنگی را به این دلایل زیاد مصرف کنید

تا حالا فکر کردید به چه دلیل گوجه فرنگی از این همه محبوبیت بر خورداراست ؟ خواص بی شمار این عنصر در تمام زمینه ها به قدری است که می توان گفت مصرف آن برای بیشتر اعضا بدن مفید محسوب می شود. گوجه فرنگی می تواند ازچشم، معده، دستگاه ادراری، پوست و کلیه ها به خوبی محافظت کند.

تا حالا فکر کرده اید که به چه دلیل گوجه فرنگی از این همه محبوبیت بر خوردار است ؟ خواص بی شمار این سبزی در تمام زمینه ها به قدری است که می توان گفت مصرف آن برای بیشتر اعضای بدن مفید محسوب می شود. گوجه می تواند ازچشم، معده، دستگاه ادراری، پوست و کلیه ها به خوبی محافظت کند.

خواص موجود در گوجه فرنگی برای مراقبت از چشم، کاهش فشارخون، بر طرف کردن مشکلات دیابت، درمان بیماری های پوستی، بر طرف کردن مشکلات دستگاه ادراری بسیار مفید است. این سبزی می تواند کلسترول خون را کاهش دهد و بدن را به خوبی سم زدایی کند. شما به کمک گوجه گردش خون را افزایش می دهید و از پیری زودرس پیشگیری خواهید کرد.

گوجه فرنگی یک منبع بزرگ ویتامین و مواد معدنی است که تاثیرات خوبی در محافظت از قلب و عروق دارد.

گوجه فرنگی میوه است یا سبزی ؟

گوجه را می توان هم میوه و هم سبزی بر شمرد. این عنصر دوست داشتنی یک بخش جدا نشدنی از تمامی غذاهای جهان به خصوص منطقه مدیترانه است. مصرف روزانه این سبزی در بهبود طعم غذا تاثیر مثبت دارد و سبب افزایش سلامتی خواهد شد. به طور مجموع می توان گفت که گوجه فرنگی یک عنصر اساسی در پخت و پز سایر کشورها است.

نام علمی گوجه فرنگی Solanum lycopersicum است که طبق تحقیقات یک گیاه بومی در منطقه مکزیک می باشد.

با این حال اسپانیا و امریکای شمالی سبب کاشت و گسترش گوجه شدند. امروزه گوجه فرنگی در سراسر جهان قابل کاشت و استفاده است و صدها مدل از آن تولید می شود. این بار در نت نوشت به شما می گوییم که چرا این ماده غذایی این قدر ارزشمند و برای سلامتی مفید است ؟

گوجه فرنگی یک ثروت است

میزان سلامت گوجه فرنگی را می توان به یک ثروت تشبیه کرد. این میوه یا سبزی منبع بزرگ ویتامین A و C می باشد. میزان ویتامین K  نیز در آن به وفور یافت می شود. البته علاوه بر این ها گوجه هایی که به صورت ارگانیک تولید می شوند میزان قابل توجهی لیکوپن در خود دارند که جهت سلامتی بدن بسیار مفید است.

گوجه فرنگی منبع غنی از آنتی اکسیدان است که ثابت شده این عنصر جهت درمان و پیشگیری از سرطان موثر است.

گوجه فرنگی برای درمان سرطان   بله – خیر

tomato

این سبزی قرمز و خوشمزه حاوی میزان بالایی لیکوپن و البته آنتی اکسیدان است. این دو عامل در دفع رادیکال های آزاد کننده انواع سرطان موثر هستند. طی آزمایشات مشخص شده است که گوجه در درمان سرطان پروستات، سرطان دهانه رحم، سرطان معده و رکتوم و همچنین سرطان های گلو و مری بسیار موثر است.

خواص گوجه فرنگی

یک عدد گوجه تقریبا تا میزان ۴۰ در صد نیاز روزانه ویتامین C  بدن انسان را تامین می کند. ویتامین C که خود یکی از آنتی اکسیدان های قوی است از رایکال های آزاد سرطان جلوگیری می کند. البته ویتامین A  و پتاسیم و آهن موجود در گوجه نیز نقش حیاتی در حفظ سلامت اعصاب بدن دارند.

آهن که یکی از عوامل گردش خون طبیعی است در گوجه فرنگی به وفور یافت می شود. همچنین عامل اصلی انعقاد خون یا همان ویتامین K هم در این سبزی قرمز رنگ به خوبی یافت می شود.

بعد از ترک سیگار گوجه فرنگی بیشتر مصرف کنید

اسید کورماریک و اسید کلوژنیک در گوجه فرنگی وجود دارد که علیه nitrosamines یا مهمترین عامل سرطان مبارزه می کنند. این دو اسید در پیشگیری از سرطان ناشی از سیگار تاثیر گذار است. همچنین ویتامین A موجود در گوجه سبب کاهش اثرات سرطان ریه در بدن می شود و در برابر این سرطان از ریه محافظت می کند.

با گوجه فرنگی تیز بین شوید

همه خوب می دانیم که ویتامین A بهترین ویتامین برای سلامت چشم ها و به خصوص بینایی است. این ویتامین در این سبزی به وفور یافت می شود. و سبب بهبود دید، پیشگیری از شب کوری و پیشگیری از بیماری دژنراسیون ماکولا می گردد. ویتامین A یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که بسیاری از مشکلات بینایی را درمان می کند.

گوجه فرنگی شما را زیبا و جوان نگه می دارد

گوجه فرنگی

یکی از مهمترین ارکان زیبایی پوست و مو می باشد.

از آن جایی که گوجه در حفظ و شادابی پوست و مو تاثیر گذار است می توان این سبزی را یک عنصر جوانی نامید.

استفاده موضعی از آب گوجه فرنگی جهت درمان آفتاب سوختگی های شدید بسیار خوب است. همچنین مصرف روزانه گوجه، از پوست در برابر نور خورشید و اشعه UV محافظت به عمل می آورد.

چرا گوجه فرنگی ارگانیک بهتر است؟

گوجه فرنگی های ارگانیک در محیط هایی تولید می شوند که دارای مواد مغذی کمتری می باشند چرا که از کود شیمیایی حاوی نیتروژن غنی شده استفاده نمی کنند. این عمل منجر به تشکیل آنتی اکسیدان هایی همانند quercetin (79 % بالاتر) و kaempferol ( 97% بالاتر ) در گوجه فرنگی ارگانیک می شود. علاوه بر این اسپری گوجه نیز در سراسر جهان تولید می شود که دوستداران غذاهای ارگانیک بر این باورند که درعین این که  از آلودگی های شیمیایی محافظت می کند یک آفت کش و حشره کش مناسب و قوی است.

 

 

به کانال تلگرام نت نوشت بپیوندید به صفحه اینستاگرام نت نوشت بپیوندید
برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذاید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

برو بالا